Partiohuivi ja -asu

Partiohuivi on partiolaisen tunnus. Joutjärven Kipinät käyttävät sinistä partiohuivia. Kahden lippukunnan yhdistyttyä yhdeksi Kipinöillä on käytössä tällä hetkellä kaksi erilaista huivimerkkiä. Huivimerkki ommellaan siniseen partiohuiviin resorireunaan kiinni. Yhteen huiviin ommellaan yksi huivimerkki.

Huivin ja lippukunnan huivimerkin voi ostaa lippukunnalta. Partiohuivi ja huivimerkki maksavat 10€ (huivi 8€ ja huivimerkki 2€). Maksu suoritetaan Joutjärven Kipinät ry:n tilille FI38 5611 3320 0365 22 viitteellä 10032 tai MobilePaylla numerolla 78973. Kirjoita maksun viestiksi partiolaisen nimi. Partiohuivin ja huivimerkin saa omalta ryhmänjohtajalta maksukuittia vastaan.

Joutjärven Kipinöiden viralliseen partioasuun kuuluu partiohuivin lisäksi sininen partiopaita, siistit tummat housut tai hame ja kengät.

Virallisiin partiotilaisuuksiin, kuten esimerkiksi lupauksenantoon tai partioparaatiin, pukeudutaan partioasuun. Sudenpennuille on olemassa college-mallinen paita ja vanhemmille virallinen sininen partiopaita. Partiotuotteita voi tutkailla ja ostaa Scandinavian Outdoorista. Erillistä partioasua ei kuitenkaan lippukunnan viikkotoiminnassa välttämättä tarvitse.

Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena

Pieneksi käyneitä tai käyttämättä jääneitä partioasusteita kannattaa kysellä lippukunnan muilta jäseniltä. Facebookista löytyy myös partiokirpputori -ryhmä, josta voi bongailla itselleen sopivia tuotteita. Myös muiden jälleenmyyntisivustojen kautta voi toisinaan törmätä partioasusteisiin.

Pitkin partiopolkua kertyy erilaisia merkkejä partiopaitaan ommeltavaksi

Viralliseen partioasuun Joutjärven Kipinöillä kuulluu paikkakunta-, piiri-, järjestö- ja maailmanjärjestötunnukset, jotka kiinnitetään vasempaan hihaan. Oikeaan hihaan kiinnitettävät ikäkausi-, jälki- ja taitomerkit saa lippukunnasta. Maatunnus kiinnitetään paidan etumukseen, oikean taskuläpän yläsauman yläpuolelle. Merkkien ompeluohjeet löytyvät Suomen partiolaisten nettisivuilta.