Johtajille

Hei Kipinä-johtaja! Täältä löydät lisätietoa ryhmän- ja tapahtumanjohtamiseen liittyen.

Toiminta korona-aikana

Seuraathan oma-aloitteisesti ja aktiivisesti ajankohtaisia ohjeistuksia liittyen partio-toimintaan korona-aikana


Ryhmänjohtajat

Uusille johtajille suunnattu starttipaketti, joka sisältää tärkeimmät käytänteet ja vastaukset yleisimpiin kysymyksiin on ladattavissa alta. Starttipakettiin on koottu ohjeita mm. huivien ja huivimerkkien ostosta, avainten hankinnasta sekä tarjolla olevasta tuesta.

Ota käyttöön partio-ohjelmasovellus Kompassi

Tiedot sovellukeseen tulevat Kuksasta, joten tarkistathan, että ryhmänjohtajat ja jäsenet ovat merkattuina okein Kuksaan. Sovellukseen kirjaudutaan partioID:tä kayttäen. Partiolaisen tiedoissa Kuksassa tulee olla valittuna kohta “Tiedot henkilön kuulumisesta ikäkausiryhmiin saa välittää Kuksasta rajapinnan kautta.”

Tarkempia ohjeita partio-ohjelmasovelluksen käyttöön löytyy täältä.

Tee ryhmän toimintasuunnitelma Kuksaan

Jokaisella ryhmällä tulee olla toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelman voi tehdä suoraan Kuksaan. Ohessa on kuvallinen ohje toimintasuunnitelman luomiseen Kuksassa.

Huivi- ja merkkivarasto

Lippukunnalla on merkkivarasto, josta johtajat voivat ottaa merkkejä oman ryhmänsä käyttöön. Lippukunnan jäsenet voivat myös ostaa lippukunnalta huiveja ja merkkejä. Alla olevasta linkeistä löydät tarkemmat ohjeet huivi- ja merkkivaraston käytöstä, sekä ajantasaisen varastotilanteen.

Huivi- ja merkkivaraston ohjeet käyttäjälle

Huivi- ja merkkivaraston tilanne


Joulukampanja


Kululaskulomakkeet

Sähköisellä kulukorvauslomakkeella voi hakea korvausta lippukunnan toimintaan käytetyistä ostoista. Ohjeet kulukorvauksen täyttämiseen löydät alta.

Ennakko

Kaikkiin tuleviin kuluihin on mahdollista saada ennakkoa ilman hallituksen erillistä päätöstä. Ota hyvissä ajoin (viikkoa ennen) yhteyttä lippukunnanjohtajaan, jos tarvitset ennakkotilitystä.

Maksujen kerääminen

Pääsääntöisesti osallistumismaksut maksetaan suoraan lippukunnan tilille, tai laskutetaan. Kysythän taloudenhoitajalta viitenumeron, jota osallistumismaksun maksajat voivat käyttää maksaessaan lippukunnan tilille. Retkenjohtajan tehtävä on huolehtia, että tapahtuman osallistujat on merkitty Kuksa-tapahtumana oikein, jotta maksut voidaan tarkistaa tapahtuman jälkeen.


Retken johtaminen

Muistilista retkenjohtajalle:
– Sovi suunnittelun ajankohdat ajoissa
– Varmista retkipaikan varaus
– Tee retkikirje ja halutessasi mainos (ole yhteydessä viestintätiimiin tarvittaessa)
– Luo/Pyydä Kuksalinkki ilmoittautumiseen
– Ole yhteydessä leirikeskukseen
Turvallisuussuunnitelma


Pestit lippukunnassa


Joutjärven Kipinöiden turva-aikuinen on Sirpa-Liisa Saaristo (sirpa-liisa.saaristo@evl.fi 044 7191 353)

Kalustonhoitajina toimivat Tomi Hannonen ja Mikko Mehto.

Linkki Suomen partiolaisten pestikuvauksiin

Koulutus

Lippukunta kannustaa kaikkia kehittämään osaamistaan kouluttautumalla. Lippukunta kustantaa pestiin kuuluvan koulutuksen. Lisätietoja koulutuksista voi kysyä pestijohtajalta Helmiltä.