JoKi:n uutiskirje elokuu 2023

Syksyn 2023 viikkotoiminta Joutjärven Kipinöissä on saatu mukavasti käyntiin. Lippukunnassa toimii tällä kaudella yhdeksän viikkotoiminnan ryhmää, joiden kokoontumisajat löydät täältä. Kaikissa ryhmissä on tilaa uusille jäsenille, jten nappaa rohkeasti kaveri mukaan viikkokerralle.

Syksyn ensimmäinen koko lippukunnan tapahtuma on perinteinen Rauhanpäivädisco 19.9. klo 17.30-19.30 Kariston seurakuntakodilla. Discon avulla tuemme rauhantyötä ja juhlimme rauhanpäivää yhdessä monipuolisen ohjelman ja buffetin tarjoiluiden parissa.

Suomen Partiolaiset kuvaavat nettisivuillaan rauhanpäivää näin: ”Partioon ovat alusta alkaen kuuluneet rauha ja rauhankasvatus. Jo Baden-Powellin ajatuksissa partioliike pyrki maailmanlaajuiseen veljeyteen. Suomeen idea syksyisestä rauhanpäivästä tuli Ruotsista, ja sen keskeinen teema on erilaisuuden hyväksyminen. Ennakkoluulojen torjuminen, tasa-arvon edistäminen ja oikeudenmukaisuus kuuluvat rauhanpäivän sanomaan. — YK:n kansainvälistä rauhanpäivää on vuodesta 2002 lähtien vietetty vuosittain 21. syyskuuta.”

Reipasta partiosyksyä toivottaa
Joutjärven Kipinöiden johtajisto


(27.8.23 IL)