Suorita kevään aikana etäpartiomerkki

Vaikka partiokokoukset, retket sekä muut tapahtumat ovatkin kevään ajan tauolla, voi partiotoimintaa kuitenkin harrastaa etänä yksin tai vaikka oman perheen kanssa.

Etäpartiotoimintaa varten olemmekin suunnitelleet erilaisia aktiviteetteja, joita voi suorittaa omaan tahtiin loppukevään aikana. Kaikki, jotka suorittavat vähintään 5 aktiviteettia saavat etäpartiomerkin, jonka voi kiinnittää omaan partiopaitaan.

Kun olet suorittanut vähintään 5 aktiviteettia, täytä tämä lomake, niin saat oman etäpartiomerkin. Aktiviteetteja voi suorittaa 31.5. asti.

Yleiset ohjeet etäpartioon:

  1. Laita partiohuivi kaulaan.
  2. Toimi ohjeiden mukaisesti ja toteuta aktiviteetti itsenäisesti tai yhdessä perheesi kanssa (huom. ei kaveriporukassa!)
  3. Jaa kuvia aktivitettien teosta halutessasi somessa, muista tunnisteet #joutjärventapulitytöt #partioscout #etäpartio

Etäpartiomerkin aktiviteetit

1. Kuvasuunnistus omalla kololla

Käy tekemässä kuvasuunnistus omalla kolollasi. Rastien löytämiseen on arvioitu kuluvan yli puoli tuntia. Jokaiseen rastiin liittyy yksi kysymys, johon vastataan, tai jokin tehtävä joka tulee suorittaa, kun saavutaan kyseiselle rastipaikalle. Linkki kuviin ja kysymyksiin, sekä oikeisiin vastauksiin löytyy alta. Mukaan tarvitset älypuhelimen, kynän ja paperia, partiohuivin ja iloista mieltä.

  1. Valitse sinulle lähin kolo ja avaa alueen kuvatiedosto. 
  2. Etsi ja kierrä kuvien rastipaikat haluamassasi järjestyksessä. Kaikki kuvien kohteet löytyvät rajatun kartan alueelta. Kartan voi printata mukaan, jos kotona on mahdollisuus tulostamiseen, mutta rastien mahdolliset paikat voi myös hyvin katsoa puhelimesta.
  3. Kun olet löytänyt rastin tee annettu tehtävä tai vastaa kysymykseen. Kirjaa vastaukset itsellesi paperille, tai suoraan vastauslomakkeelle. Kun olet kiertänyt kaikki rastit, voit lähettää vastauslomakkeen, jonka jälkeen oikeat vastaukset tulevat näkyviin.

2. Etäpartiokokous oman ryhmän kanssa

Kokousta oman ryhmäsi kanssa etänä videopuhelulla tai chattaillen. Kysy lisää omalta johtajalta!

3. Etäpartiomerkin suunnittelu

Partiopaitaan ommeltavat kankaiset merkit suorituksista ja erilaisista tapahtumista ovat hauskoja ja värikkäitä muistoja, jotka kulkevat aina mukana partiopaidassa. Tapulitytöt, jotka suorittavat etäpartioaktiviteetteja kevään 2020 aikana tulevat saamaan jokainen oman kankaisen etäpartiomerkin! Merkit eivät kuitenkaan ilmesty tyhjästä ja nytpä tarvitaankin just sun apua merkin suunnittelussa. 

Jotta pääset helposti kangasmerkin suunnittelussa vauhtiin tässä on listattuna muutamia ohjeita, jotka tulee ottaa huomioon.

  1. Merkin koko ja materiaali: Suunnittele merki ottaen huomioon, että merkki on pienehkö ja kankainen. 
  2. Muoto: Suunnitele merkistä suorakaiteen (7cm×4cm) tai ympyrän (halkaisija 5cm) muotoinen. 
  3. Värien käyttö: Koska merkistä tulee suhteellisen pienikokoinen kannattaa suosia vain muutamaa väriä, jos värejä on liikaa kuvasta saattaa tulla epäselvä. Voit ottaa mallia paidastasi jo löytyvistä merkeistä.
  4. Kuva/Aihe: Merkin aiheena on etäpartio.

Kun merkki on valmis, lähetä siitä kuva täällä. Jos kuvan lähettäminen ei lomakkeen kautta onnistu, voit lähettää sen sähköpostitse katariina.sinivaara@gmail.com.

Parhaat kuvat pääsevät finaaliin, ja voittajakuvan pohjalta tilataan oikeat merkit kaikille etäpartiomerkin suorittaneille.

4. Roskalenkki

Lähde kävelylle, ja kerää matkan varrelta kaikki roskat mukaasi. Luonto kiittää!

5. Suorita CitiCap-aktiviteetteja

Suorita oman ikäkautesi aktiviteetteja Liiku viisaasti – kulje kestävästi –ohjelmakorteista. Tutustu samalla siihen, miksi on hyvä liikkua muilla kulkuneuvoilla kuin autolla oman hyvinvoinnin ja ympäristön näkökulmasta.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Lahden Kaupunki ja Lahden Alueen Partiolaiset ry ovat yhteistyössä kehittäneet lippukuntien käyttöön CitiCAP -hankkeen osalta ”Liiku viisaasti – kulje kestävästi” -ohjelmamateriaalipaketin.

6. Ilahduta kortilla

Lähetä postikortti tai kirje isovanhemmalle/serkulle/tädille/sedälle/kummilapselle

7. Eväsretki

Pakkaa eväät mukaan, ja lähde eväsretkelle omalle pihalle tai lähiluontoon!

8.Tutustu partioon

Lue partio- tai piirilehteä 15 minuuttia, tai katso vähintään kolme partioaiheista videota Youtubesta.