Toiminta

Joutjärven Kipinät ry on Lahdessa toimiva partiolippukunta. Lippukunta on yhdistynyt poikalippukunta Sinisisseistä ja tyttölippukunta Joutjärven Tapulitytöistä vuonna 2020.

Toiminta-alueisiimme kuuluvat Möysä, Kiveriö, Tonttila, Karisto, Ahtiala sekä Kunnas.

Kokoonnumme neljällä eri partiokololla: Joutjärven kirkolla, Ahtialan seurakuntakeskuksella, Kariston seurakuntakodilla ja Kunnaksen seurakuntakodilla. Jäsenmäärämme on tällä hetkellä noin 150.

IMG_9849

Lippukunnan toiminta perustuu Suomen partiolaiset ry:n partio-ohjelmaan. Toimimme viidessä eri ikäkaudessa:

Sudenpennut ovat 7-9 – vuotiaita, jotka kokoontuvat laumoissa.

Seikkailijat ovat 10–12 –vuotiaita, jotka kokoontuvat joukkueissa.

Tarpojat ovat 12–15 –vuotiaita, jotka kokoontuvat vartioissa.

Samoajat ovat 15–17 –vuotiaita, jotka kokoontuvat vartioissa.

Vaeltajat ovat 18–22 –vuotiaita nuoria.

Yli 22 – vuotiaat toimivat lippukunnassamme aikuisina mahdollistajina.

Ryhmät kokoontuvat viikoittain partiokoloilla tai ulkona. Partiotoiminta alkaa syyskuun alussa ja jatkuu toukokuun puoleen väliin asti. Koulujen loma-aikoina (syys-, joulu-, talvi- ja pääsiäislomilla) myös partion viikkotoiminta on tauolla.

IMG_9650

Viikkotoiminnan lisäksi Kipinät leireilevät ja retkeilevät pienempinä ja isompina ryhminä. Perinteeksi ovat muodostuneet alkuvuodesta helmi-maaliskuussa talviretki ja kesällä n. viikon mittainen kesäleiri. Syyskaudella ovat on koko lippukunnan yhteinen lippukuntaretki. Lisäksi kaikki ikäkaudet ja ryhmät voivat järjestää omia retkiä.

Päiväretkiä on tehty mm. piirin järjestämiin partiotaitokilpailuihin, ikäkausitapahtumiin, piirin paraateihin sekä partiolaisten valtakunnallisiin tapahtumiin. JoKi ry on tunnettu retkeilevänä ja aktiivisena lippukuntana.

Tapahtumia ja tilaisuuksia järjestetään aina tilanteen mukaan. Mm. kevätkauden päättäjäiset ulkotapahtumana toukokuussa, lupauksenantokirkko itsenäisyyspäivänä sekä joulujuhla, ovat veljeslippukunnan kanssa pidettäviä koko perheen tapahtumia. Oman lippukunnan kesken on vietetty vaihtelevasti partion juhlapäiviä, kuten esimerkiksi kansainvälistä rauhanpäivää.

Lippukunnan taustayhteisö on Joutjärven evankelis-luterilainen seurakunta. Tämä näkyy toiminnassamme yhteistyönä seurakunnan kanssa, mm. iltahartauksina viikkotoiminnassa ja isoilla leireillä leirijumalanpalveluksina. Seurakunnan yhteyshenkilönä (eli seppona) toimii Sirpa-Liisa Saaristo. Toimintaamme ovat tervetulleita kuitenkin kaikki uskonnollisesta katsomuksesta huolimatta.

Partiolaiset ovat vakuutettuja kaikessa partiotoiminnassa tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa kaikilla jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Jäsenyys (ja vakuutus) astuu voimaan heti, kun uusi jäsen ilmoitetaan Suomen Partiolaiset ry:n jäseneksi, mutta raukeaa mikäli jäsenmaksua ei makseta ajallaan. Vakuutusturvan vuoksi lippukunta edellyttää partiotoimintaan osallistuvilta voimassa olevaa jäsenyyttä.